Tips voor een geslaagde barbecue

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes die u vervolgens aansteekt. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue worden verspreid.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees perfect te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  • Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat u het roostert.
  • Strooi van te voren nooit zout op het vlees, er verschijnt vocht, wat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Gebruik een tang (dus geen vork). Hierdoor blijven de vleessappen bewaard.
  • Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, het gaat vanzelf los.

Gildeslager bewaartips

  • Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of vriezer. Wanneer u het vlees dezelfde of de volgende dag gebruikt, kan het in de koelkast.
  • Haal ingevroren vlees de avond van te voren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat het vlees, wat uieindelijk niet op gaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt. Leg het vlees nooit in de zon.
  • Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten!
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.


Gildenieuws
Vandaag
15.6°C
zwaar bewolkt
Wind: wzw 3 m/sec
woensdag
20°C
donderdag
21°C

Openingstijden

MaandagMa 8.30 t/m 17.30 uur
DinsdagDi 8.30 t/m 17.30 uur
WoensdagWo 8.30 t/m 17.30 uur
DonderdagDo 8.30 t/m 17.30 uur
VrijdagVr 8.30 t/m 17.30 uur
ZaterdagZa 8.30 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Mushroomsteak
Proef de herfst op uw bord met deze heerlijk gevulde runderschnitzel! … lees verder »
Gildetrophy
For_page_mushroomsteak_nc
Deze Gildetrophy is t/m 22 oktober verkrijgbaar.