Groot vlees lekker op de barbecue

Een groot stuk vlees op de barbecue is heerlijk en gemakkelijker te bereiden dan u denkt. Met de lekkerste vleespecialiteiten maakt u het buitenkoken nog lekkerder. Een barbecue met deksel is ideaal voor het roosteren van een mooi stuk groot vlees. Daarmee krijg u namelijk het meest smakelijke resultaat. Natuurlijk krijgt u van de Gildeslager een bereidingsadvies, zodat uw vlees op de juist wijze bereid kan worden. Maar we hebben hier alvast enkele smakelijke tips.Runder ribeye

Haal het vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast. Kruid het stuk vlees met een mengsel van olijfolie, peper en zout. Gebruik de kerntemperatuurmeter in het hart van het vlees. Grill de ribeye mooi goudbruin op de barbecue die goed verhit is. Wanneer de kerntemperatuur de 35 graden aangeeft kan het vlees van de barbecue. Laat het even 10 minuten in folie rusten. Een heerlijk mals stuk vlees.


Côte de Boeuff

Haal het vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast. Kruid het vlees met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Lekker grof mag. Gebruik de kerntemperatuurmeter in het hart van het vlees. Grill de runderrib mooi goudbruin op de barbecue die goed verhit is. Wanneer de kerntemperatuur de 35 graden aangeeft kan het vlees van de barbecue. Laat het even 10 minuten in  folie rusten. De smaak van de runderrib aan het been is net wat voller dan ribeye. Dat komt door de ribben in het vlees. Erg Lekker!


Varkensprocureur

Haal het vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast. Kruid het stuk vlees met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg ook wat tijm en rozemarijn toe. Gebruik een kerntemperatuurmeter in het hart van het vlees. Grill de varkensprocureur mooi goudbruin op de barbecue die goed verhit is. Niet te heet. Wanneer de kerntemperatuur de 60 graden aangeeft kan het vlees van de barbeuce. Even 10 minuten in folie laten rusten en u kunt genieten van een mals stuk vlees.


Neem de tijd!

Groot vlees op de barbecue heeft de tijd nodig. Haal het vlees ruim voordat u het wilt gaan grillen uit de koeling. Het vlees kan dan op temperatuur komen. Zorg dat de houtskool niet meer dan zachtjes smeult en leg het vlees op het rooster er niet te dicht op. Met de deksel op de barbecue wordt het vlees rustig en gelijkmatig bruin en naar wens gaar of rosé. Het vlees moet wel regelmatig even worden omgedraaid.